|  Wijnvoorvrienden.nl © Alle rechten voorbehouden  |  Spaarne 30 - 3904 NH Veenendaal  |  E: info@wijnvoorvrienden.nl  |  T: 06-410 76 410  |

WIJNVOORVRIENDEN.NL


WIJNEN

CHAMPAGNE

APERITIF

HOME

CONTACT


CHAMPAGNE……. WAT U BESLIST MOET WETEN


Vooral aan het eind van jaar is er heel veel aanbod van champagne .


De meeste reclames treft u aan van handelen in champagne zoals bekende merken zoals Moët & Chandon, Bollinger, Heidsick, etc. , maar ook heel veel onbekenden, die meeliften met de bekende merknamen. Champagne is immers champagne! Zo is het echter niet, er zijn grote verschillen in kwaliteiten!

Men kan een champagne-aanbieder herkennen aan de verplichte code op de fles. Heel vaak met heel kleine letters en cijfers aangegeven op de fles. De codes kunnen zijn:  NM, RM , RC, CM, SR, ND, R en MA.

Heel veel voorkomend is de code NM gevolgd door een 6 cijferig nummer. (NM: staat voor: Negociant-Manipulant).  De ervaring leert dat gezien de grote en uitbundige marketing inspanningen en dito kosten hun prijs significant hoger is dan die van de andere categorieën champagneboeren.


De RM champagneboeren betreft de wijnboeren, die het gehele productieproces in eigen beheer uitvoeren, inclusief de marketing en verkoop zijn te herkennen aan de letters in de code RM. (Recoltant -Manipulant). Dit betreft veelal de betere champagne en tegen een lagere prijs. Ook zijn zij vaak duidelijker welke druivensoorten hebben bijgedragen aan de samenstelling. Niet iedere druivensoort heeft immers dezelfde smaak. Dit nog los van de karaktereigenschappen van de grond waarop zij verbouwd worden (kalkrijk versus minder kalkrijk). Champagnes kunnen daardoor zeer veel verschillen in smaak!  Al met al belangrijke elementen als u voornemens bent champagne aan te schaffen.


De overige codes (R,RC,CM,ND) hebben betrekking op het feit of ze slechts producent zijn van de wijn of de geoogste druiven direct doorverkopen, al of niet in zelfstandig verband.


In Nederland treft u heel weinig aanbod van RM wijnboeren. Daarvoor moet u echt naar Frankrijk. Heel veel Fransen kopen bij de champagneboer, die ze  vaak persoonlijk kennen. Entreprise la Noë / Wijnvoorvrienden.nl is al bijna 20 jaar bevriend met Jean Marie Coizy en zijn familie uit Epernay. Wij zijn dan ook trots zijn bijzondere champagnes te mogen aanbieden. Hun assortiment bestaat uit een vijftal champagnes.  Kenners gaan voor het gehele assortiment!   


Klik hier voor een overzichtsfoto van de Coizy Champagne.KLIK HIER VOOR HET ASSORTIMENTWIJNEN

CHAMPAGNE

APERITIF

HOME

CONTACT